فرض کنید به بیماری لاعلاجی مبتلا شده اید که ظرف سه ماه آینده زندگی شما به پایان میرسد!

قصد از بیان این مقدمه آن است که در هدف گزینی اهداف را بر اساس پنج آیتم زیر تعیین کنید که قابل وصول باشند.از ویژگی‌های افراد کمال‌گرا این است که اهداف‌شان به قدری بلند پروازانه است که از ترس شکست و کمبود وقت آن را شروع نمی‌کنند که حق 

هم دارند.

در هدف گزینی قانون اسمارت (SMART) را فراموش نکنید

Specific

هدف باید اختصاصی باشد.  


میخوام زبانم بهتر بشه” هدف نیست، میخوام در زبان روی مهارت‌های نوشتاری بیشتر کار کنم” هدف است زیرا دقیقا مشخص کرده‌ایم موضوع هدف چیست.

‏Measurable

هدف باید قابل سنجش باشد.



میخوام لاغر شم” هدف نیست،

میخوام دو کیلو وزن کم کنم” هدف است.

‏Achievable

هدف باید دست یافتنی باشد.



قبل از هدف گزینی حتما به منابع مالی، توان جسمی و روانی، منابع حمایتی و تایم خالی برای آن هدف دقت کنید، و اهداف‌تان در هر برهه از زندگی را طبق منابع موجود در آن زمان تعیین کنید.

Realistic

هدف باید واقع بینانه باشد.



اجرای هر هدفی به بافت فرهنگی و اجتماعی و حتی ویژگی‌های شخصیتی هر فرد بستگی دارد، اگر فردی درون‌گرا و دوری گزین هستید، تاکید و اصرار بر، داشتن روابط اجتماعی گسترده موجب فشار دائمی خواهد بود. برای اهداف واقع بینانه  موارد این پاراگراف را در نظر بگیرید.

‏Timebound

هدف باید زمان‌مند باشد.



مشخص کنید که دقیقا آن دو کیلو اضافه وزن را طی چند هفته باید کم کنید، یا فلان مبحث درسی را طی چند روز باید تمام کنید.

‌‌

نکته‌ی مهم پایانی آنکه اهداف را کوتاه مدت بنویسید، مثلا برای سه ماه آینده، نه سه سال آینده. اگر پس از سه ماه به این اهداف دست یافتید بعد برنامه‌ی طولانی مدت تری را شروع کنید.

اکثر ما برای زمستان برنامه نمی‌ریزیم، و برنامه‌ریزی‌ها را به شروع سال جدید موکول میکنیم، اما سه ماه پیش رو، سه ماه از فرصت زندگی محدود ما در این کره‌ی خاکیست، برای آن برنامه بریزیم‌


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها